Green Team

Het Green Team bestaat uit een groep enthousiaste collega’s die onderzoeken welke activiteiten, maatregelen en projecten het beste bij onze organisatie passen om onze zorg te kunnen verduurzamen. Tijdens een eerste bijeenkomst heeft het team gekeken hoe RIBW Brabant op dit moment presteert op 80 punten op het gebied van duurzaamheid. Variërend van het gebouw, beleid, sociale impact tot personeel. Dit gaf ons inzicht in waar we al duurzaam opereren en waar onze uitdagingen en kansen liggen. Het was een eyeopener om te zien waar we al sterk in zijn en waar we ons nog kunnen verbeteren.

Ideeën voor verbetering

Het Green Team had zelf ook al mooie ideeën voor verbetering, zoals het onder de loep nemen van het proces van voorschrijven van medicatie waardoor er minder medicijnen verspild hoeven te worden. Of meer lokaal in te kopen en apparaten te leasen in plaats van te kopen.
Het komend jaar gaat het team verder aan de slag met het project. Zodat we als RIBW Brabant blijven zorgen voor een leefbare omgeving. Voor bewoners en cliënten, voor medewerkers en vrijwilligers. Vandaag en in de toekomst.