Overslaan en naar de inhoud gaan
Webinar ‘Kennismaking met ondersteuning aan gezinnen door RIBW Brabant’ op 29 april

Webinar 'Ondersteuning aan gezinnen, RIBW Brabant' 29 april

09 april 2021

Op donderdag 29 april organiseren professionals van RIBW Brabant een webinar 'Kennismaking met ondersteuning aan gezinnen' van 19.30 uur – 20.30 uur.  Hierin bespreken we welke ondersteuning RIBW Brabant kan bieden aan gezinnen en wat we kunnen betekenen voor huisartsen en doorverwijzers. 

Voor wie?

Heb jij vragen over hoe je een kinderwens bespreekt met kwetsbare ouders? Of hoe je een gezin kunt helpen waar sprake is van (een vermoeden van) kindermishandeling? Of hoe je kwetsbare ouders helpt de regie te nemen bij het opvoeden van hun kind(eren)? Begeleid je een kwetsbare ouder of kind uit een gezin waar dit speelt? Of wil je gewoon meer informatie over de precieze begeleiding van RIBW Brabant op dit gebied? Schrijf je dan snel in voor de gratis webinar. Er is plaats voor maximaal 35 deelnemers, vol =vol! 

Je kunt je vragen stellen aan onze projectleiders en herstelcoaches. Zij vertellen over de expertise op het gebied van kwetsbare gezinnen. Tijdens de webinar beantwoorden we zo veel mogelijk vragen, of we zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk na afloop van de webinar een antwoord krijgt. 

Donderdag 29 april 2021 start de webinar om 19.30 uur, die duurt tot 20.30 uur, met eventueel uitloop voor vragen tot uiterlijk 21.00 uur.

Programma webinar 

Tijdens de webinar staan onderstaande onderwerpen op het programma.

•  Korte poll
We willen even kijken wat er al aan kennis is zodat we kunnen aansluiten op het kennisniveau.

Projectleider Ingrid Jakobsen en Miranda Nooyens vertellen over Nu niet zwanger en de Babyroute die binnen RIBW Brabant aangeboden wordt en het landelijk actieprogramma Kansrijke start
– Het doel van Nu niet zwanger is om een kinderwens, seksualiteit en anticonceptie bespreekbaar te maken met (potentiële) ouders met verhoogde kwetsbaarheid om regie te nemen over hun kinderwens wat maakt dat zij niet ongewenst zwanger worden.
– Het doel van de babyroute is een goede start voor het toekomstige kind met het gezin.

– Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen – zowel fysiek als mentaal – op latere leeftijd. Het project Kansrijke start heeft tot doel ieder kind de best mogelijke start te geven.

•  Uitleg over Signs of Safety
Signs of Safety is een oplossingsgerichte benadering gericht op het creëren van veiligheid voor kinderen in situaties waar sprake is van (een vermoeden van) kindermishandeling. De verschillende instrumenten die ingezet kunnen worden zijn onder andere het 3-kolommen model, veiligheidsplanning en Words&Pictures.

•  Film over de ervaring van een cliënt 

•  Korte samenvatting van het aanbod van RIBW Brabant
Yvette van Laar, projectleider Meldcode, geeft een overzicht van het aanbod: Wat bieden wij als RIBW Brabant en waar de grens ligt van wat wij aanbieden.

•  Vragenronde

•  Afsluiting

Praktische informatie  

Dit webinar kun je volgen via Zoom. Om deel te kunnen nemen aan het webinar heb je het volgende nodig:
• een internetverbinding met voldoende snelheid.
• goed werkend geluid op je pc of laptop, of een koptelefoon of oortjes, om de sprekers goed te kunnen verstaan.
• eventueel een webcam.

In de webinar is plaats voor maximaal 35 deelnemers en gaat door als er minimaal 4 deelnemers zijn. Schrijf je dus snel in voor de gratis webinar (vol =vol!). 

Aanmelden

Wil je graag deelnemen aan het webinar? Stuur dan voor maandag 26 april een e-mail naar JKnippels@RIBWBrabant.nl

Inloglink

Circa één dag van tevoren ontvang je de inloglink. Heb je nog nooit gebruik gemaakt van Zoom, download Zoom dan alvast. Log donderdag 29 april om 19.15 uur in. We hebben dan nog wat tijd om eventuele problemen met je verbinding op te lossen. Je kunt Zoom zowel op je computer als op je tablet of smartphone gebruiken.  Wil je meer informatie over inloggen op Zoom? Stuur dan ook een e-mail naar JKnippels@RIBWBrabant.nl?

Disclaimer

RIBW Brabant neemt het webinar niet op en deze wordt niet openbaar gemaakt.  Je kunt er (eventueel) voor kiezen om anoniem mee te doen. Dan gebruik je alleen je voornaam of geef je bijvoorbeeld een alias op als naam.