Nog meer dan voorheen stellen we de cliënt en zijn zorgvraag centraal, onder meer door in kleinere teams resultaatverantwoordelijk te werken. Essentieel hierbij zijn vertrouwen en gelijkwaardigheid. Want onze professionals zijn namelijk boven alles een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. De ontwikkeling, ingezet in 2018, die zich afspeelt binnen RIBW Brabant is er voor iedereen en biedt iedereen kansen!
 
Video: Kansrijke werkgever
 

Bouke van der Weide Jansen – externe organisatiecoach

 
“RIBW Brabant is volop bezig om nog dichter bij haar cliënten te gaan staan. Medewerkers worden meer onderdeel van het grotere geheel, ze krijgen meer verantwoordelijkheid voor het netwerk van een cliënt. Ik ontmoet veel gemotiveerde mensen met een grote can-do  mentaliteit. Hier werken betekent ook: je eigen waarden kennen, in staat zijn een eigen opinie te vormen en die te laten horen. Een afgebakende opdracht krijg je hier niet, je krijgt de vrijheid om veel zelf te ontdekken. Maar altijd in verbinding met collega’s van je team: je hoeft het niet alleen te doen.”
Wat houdt werken voor RIBW Brabant in? Medewerkers aan het woord:
 

Ellen van Eijk – herstelcoach

“Sinds kort heeft RIBW Brabant een nieuwe manier van werken omarmd, om de weg naar herstel voor cliënten nog korter en efficiënter te maken. In mijn nieuwe functie van herstelcoach stap ik meer in hun wereld, maak contact met hun netwerk en ervaar zo waar hun ondersteuningsbehoefte ligt. In de werkpraktijk betekent dit onder andere: weinig overdrachtsmomenten en korte lijnen waardoor we snel kunnen doorpakken. Heel prettig, want zo heb ik goed zicht op wat er allemaal speelt in hun leven. Een behoorlijke omwenteling in werken, maar wel een waar ik veel goeds van verwacht.”
 

Nando van Gemert – trainer

“Ik werk hier nu vijf jaar en blijf gemotiveerd door de afwisseling in mijn werk, die vind ik fijn: ik geef trainingen binnen en buiten de organisatie, ben bezig met cliënten, overleg met UWV of gemeenten en andere organisaties, elke dag is anders. Wat bijzonder is: je komt binnen op een bepaalde functie maar krijgt alle ruimte om je kwaliteiten, ook op andere werkgebieden, te leren kennen. Dat komt omdat de structuur van de organisatie heel flexibel is. Bij een andere werkgever had ik meer kunnen verdienen, maar de professionele ontwikkeling zoals ik die hier doormaak, is voor mij goud waard.” 

Neeltje van den Hoogen – hoofd Marketing & Communicatie

 

“Iedereen hier heeft de cliënten heel duidelijk op het netvlies staan. ‘Wat hebben zij eraan?’ – die vraag wordt altijd gesteld. Hiermee hebben we een gezamenlijke stip op de horizon, waaraan ieder vanuit zijn eigen expertise een bijdrage levert. Dat is een krachtige, stimulerende manier van samenwerken. Dat zie ik overal waar ik kom, binnen de staf, in de wijkteams, bij het bestuur. Door die positieve houding versterken we elkaar op professioneel vlak en kunnen we samen stappen zetten naar een nog betere organisatie. Ik voel de energie hier stromen.”
 
 

Bram Heesters – herstelondersteuner

 

“In mijn functie begeleid ik diverse cliënten: sommigen wonen beschermd, anderen wonen zelfstandig en krijgen begeleiding aan huis. Ik weet intussen dat achter elke voordeur een ander verhaal zit: van verschillende psychiatrische stoornissen tot verslavingen. Dat maakt deze functie zo boeiend. Wat superbelangrijk is, is dat je een positieve houding hebt, zonder vooroordelen. Ook moet je tegen een stootje kunnen. En humor niet te vergeten, dat houdt de sfeer ontspannen. Ik begon als stagiair en ben nu in dienst als begeleidingsmedewerker. Binnenkort start ik met de HBO-opleiding Social Work, want ik wil graag verder groeien in dit mooie werk.”