Met de MHFA cursus kunnen deelnemers zich beter verdiepen in de belevingswereld van hun klant, cliënt, patiënt, wijkbewoners, enzovoort. Front-office medewerkers van organisaties komen dichter bij hun klant te staan, ontdekken samen kansen en mogelijkheden, waardoor er sneller tot oplossingen wordt gekomen. De klant zet hierdoor sneller de stap naar participatie.

De training is internationaal erkend

In deze internationaal erkende cursus krijgen deelnemers informatie over psychische aandoeningen en leren hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die (beginnende) psychische problemen heeft. Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Na deze cursus kun je iemand de helpende hand reiken.

De trainers en adviseurs van RIBW Brabant hebben een veelzijdig palet aan kennis

Zij zijn geschoold in ervaringsdeskundigheid, hebben hulpverleners-ervaring en zijn didactisch onderlegd. Deze combinatie maakt dat zij vanuit twee invalshoeken kunnen kijken en goed met u kunnen meedenken.

Resultaat na succesvolle deelname aan de cursus Mental Health First Aid:

  • kennis over psychische problemen
  • beter om gaan met mensen met psychische problemen
  • mentaal fit op de werkvloer
  • certificaat Mental Health First Aid

Programma MHFA

• Duur: 8 bijeenkomsten van 4 uur
• Kosten: In company (max. 15 deelnemers) €4.125
• Inzet: 2 trainers
• Handboek Mental Health First Aid
• Locatie en datum: In overleg

Wil je graag de cursus volgen? Meld je dan aan via de website van de MHFA. We bieden deze cursus ook in company aan voor organisaties. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Door wederzijds begrip verandert uw aanpak

Als front-office medewerker is het soms moeilijk om je in de belevingswereld van de klant te verdiepen. Hierdoor kan de communicatie en aanpak niet goed aansluiten en ontstaat er een afstand. De MHFA-cursus biedt handreikingen voor een betere inleving en sluiten, waardoor de aanpak en communicatie beter aansluiten op waar de klant behoefte aan heeft.

Eén op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. De maatschappij heeft behoefte aan richtlijnen hoe om te gaan met mensen die verward gedrag vertonen. Mental Health First Aid (MHFA) ontwikkelde een cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’. Indigo Brabant, GGD Hart voor Brabant en RIBW Brabant bieden gezamenlijk deze cursus aan professionals en burgers, en maakten er een film over. In de film van ongeveer twee minuten brengen cursist Ulrich, trainer Mariet en Sandra Timmermans, adviseur veiligheid van de gemeente Tilburg, de inhoud en het bewezen nut van de cursus in beeld. Bekijk de video:

MHFA cursus - Eerste hulp bij psychische problemen

YouTube thumbnail

Contact en aanmelden

Heeft u interesse? Bel ons op 013-5336646.
Of mail met team Training en Ontwikkeling:
teamtrainingenontwikkeling@ribwbrabant.nl

Aanmelden voor de cursus gaat via de website van MHFA Nederland.

Trainingen voor mensen en organisaties 2