Als trainer van Bureau Op Eigen Kracht mag ik nu al enkele jaren agressietrainingen verzorgen aan vele medewerkers binnen RIBW Brabant. Het is hierbij van belang dat je goed aansluit op de waarden en normen van de organisatie.

In eerste instantie ben ik de Mental Health First Aid (MHFA) training gaan volgen om een eenduidig verhaal te kunnen voeren met name op het stukje psychiatrische agressie. Al snel bleek dat ik nog veel meer leerde dan waar ik voor gekomen was. Naast simpele en praktische tips om de juiste (en soms levensreddende) handelingen te verrichten, wanneer je gevraagd of ongevraagd, geconfronteerd wordt met een psychische kwetsbaarheid word je ook geconfronteerd met je eigen denkbeelden, (voor)oordelen en stigmatiseringen. Daarom is deze training meer dan een vaardigheidstraining die niet alleen voor de zorgprofessional geschikt is.

In een tijd waarin ons zorgstelsel aan het veranderen is, ligt de kwetsbaarheid soms letterlijk op straat. En daarmee wordt het een zorg voor ons allemaal. Iedereen MHFA dus. De training werd gegeven door zeer ervarings- en inhoudsdeskundige trainers. Met kennis van ‘BLIZZ’ voelde ik dat ik beter kon aansluiten bij de behoefte van mijn beste vriend in zijn donkerste tijden. Bedankt voor de waardevolle dagen.

In deze film zie je wat de Mental Health First Aid (MHFA) training inhoudt en wat deelnemers leren.

MHFA cursus 'Eerste hulp bij psychische problemen' door RIBW Brabant, Indigo en GGD Hart voor Brabant

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken