Werk uitbesteden aan KREW, een initiatief van RIBW Brabant, is een vorm van sociaal ondernemen. Rachel Pishori, eigenaresse van koffiebranderij Locals en koffieabonnementenservice Roast deelt haar ervaring: “KREW zorgt ervoor dat het werk netjes en op tijd afkomt. De samenwerking bespaart ons veel tijd en geld.”

Roast is een koffieabonnementenservice die maandelijks drie soorten koffiebonen bij mensen thuis bezorgt. Het gaat om zo’n 150 tot 200 doosjes per maand. “Het vullen van de doosjes nam veel tijd in beslag”, vertelt Rachel. Daarom was ze op zoek naar een partij die kon helpen met het inpakken. “We kennen KREW door hun samenwerking met restaurant Waanzinnig. Dat leek ons een mooie partner.”

Koffiebonen inpakken

De deelnemers van KREW werken nu al zo’n 2,5 jaar voor Roast. Het proces van brievenbusdoosjes vullen duurt ongeveer een week. De doosjes worden gevouwen voordat de koffiebonen op donderdag arriveren. Op vrijdag worden de doosjes gestickerd en gesorteerd. Op maandag en dinsdag worden de koffiezakjes gevuld met een automatische afvulmachine, en geseald. Vervolgens worden doosjes met koffie gevuld en dichtgeplakt.

Rachel heeft regelmatig contact met KREW over de volgende zending. “De lijntjes zijn heel kort, dat is fijn. We hebben ook leuk contact met de deelnemers. Ze zijn erg enthousiast en we zien dat ze trots zijn om mee te werken aan ons product.”

Netjes en op tijd

“Sommige bedrijven denken dat het veel tijd kost om een proces uit handen te geven. Maar als je het duidelijk overdraagt, begeleidt en in het begin wat extra tijd investeert, loopt het daarna vanzelf”, vertelt Rachel. “Wij besteden het werk met een gerust hart uit. En het voelt goed dat we de deelnemers de kans geven om zich te ontwikkelen, nieuwe vaardigheden te leren en weer mee te doen in de maatschappij.”

Ook samenwerken met KREW?

Bent u nog op zoek naar een betrouwbare partner om werk aan uit te besteden waar uw zelf niet aan toekomt? Neem contact op met KREW! Wij nemen u graag het werk uit handen op basis van heldere afspraken en met vooraf overeengekomen levertijden. 

E-mail: 
[email protected] 

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen