Familievertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon familie voor RIBW Brabant is Judith van Nimwegen. Zij luistert naar jouw kant van het verhaal. Zij wijst de weg in de geestelijke gezondheidszorg (GGz) en geeft antwoord op je vragen over stoornis en behandeling. Zij ondersteunt in het contact met de hulpverlener, de behandelaar of de instelling. En helpt zoeken naar oplossingen als je kritiek hebt op de GGz.

Bereikbaarheid
De werkdagen van Judith van Nimwegen zijn:
maandag t/m woensdag van 9.00 t/m 15.30 uur
donderdag en vrijdag van 9.00 – 17.00 uur
telefoon: 06 -46943881
email: j.vannimwegen@lsfvp.nl 

Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP) 
De Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP) biedt informatie, advies en ondersteuning aan familieleden en naastbetrokkenen van cliënten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz).

Voor wie?
We ondersteunen familieleden en naastbetrokkenen van cliënten in de geestelijke gezondheidszorg. Naastbetrokkenen zijn mensen in de directe omgeving van de cliënt. Zoals partners, vrienden, buren, mantelzorgers, collega’s of (school)mentoren.

Klik hier om de brochure van de stichting te downloaden. Bekijk voor meer informatie het onderstaande filmpje.

Cliëntvertrouwenspersoon

Alles wordt zorgvuldig met jou besproken. Een dergelijk gesprek duurt meestal drie kwartier tot een uur. Eerst vertelt de vertrouwenspersoon wat je van haar kunt verwachten. Daarna neemt zij samen met jou de tijd om jouw onderwerp zorgvuldig te bespreken. Ze luistert goed en stelt zo nodig vragen. Ze geeft informatie, begeleiding en/of bemiddelt bij een conflict met de organisatie. RIBW Brabant en MEE de Meentgroep hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de inzet van een cliënt vertrouwenspersoon. 
 
Bereikbaarheid
Met ingang van 1 mei 2020 is Ankie van Strijdhoven door cliënten van RIBW Brabant te benaderen als vertrouwenspersoon cliënten. Per 1 januari 2021 is Ankie onafhankelijk klachtenfunctionaris geworden. De benoeming van een nieuwe extern cliëntvertrouwenspersoon van MEE is bijna afgerond. Indien cliënten vragen hebben voor een cliëntvertrouwenspersoon zal Ankie van Strijdhoven deze vragen doorgeleiden naar een onafhankelijke collega. Ankie is te bereiken op telefoonnummer 06 – 43366559, of per mail via a.van.strijdhoven@meedemeentgroep.nl.