Familievertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon familie voor RIBW Brabant is Judith van Nimwegen. Zij luistert naar jouw kant van het verhaal. Zij wijst de weg in de geestelijke gezondheidszorg (GGz) en geeft antwoord op je vragen over stoornis en behandeling. Zij ondersteunt in het contact met de hulpverlener, de behandelaar of de instelling. En helpt zoeken naar oplossingen als je kritiek hebt op de GGz.

Bereikbaarheid
De werkdagen van Judith van Nimwegen zijn:
maandag t/m woensdag van 9.00 t/m 15.30 uur
donderdag en vrijdag van 9.00 – 17.00 uur
telefoon: 06 -46943881
email: j.vannimwegen@lsfvp.nl 

Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP) 
De Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP) biedt informatie, advies en ondersteuning aan familieleden en naastbetrokkenen van cliënten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz).

Voor wie?
We ondersteunen familieleden en naastbetrokkenen van cliënten in de geestelijke gezondheidszorg. Naastbetrokkenen zijn mensen in de directe omgeving van de cliënt. Zoals partners, vrienden, buren, mantelzorgers, collega’s of (school)mentoren.

Klik hier om de brochure van de stichting te downloaden. Bekijk voor meer informatie het onderstaande filmpje.

Cliëntvertrouwenspersoon

Alles wordt zorgvuldig met jou besproken. Een dergelijk gesprek duurt meestal drie kwartier tot een uur. Eerst vertelt de vertrouwenspersoon wat je van haar kunt verwachten. Daarna neemt zij samen met jou de tijd om jouw onderwerp zorgvuldig te bespreken. Ze luistert goed en stelt zo nodig vragen. Ze geeft informatie, begeleiding en/of bemiddelt bij een conflict met de organisatie. RIBW Brabant en MEE de Meentgroep hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de inzet van een cliënt vertrouwenspersoon. 
 
Bereikbaarheid
Ellen Tiggelovend is door cliënten van RIBW Brabant te benaderen als vertrouwenspersoon cliënten. Ellen is bereikbaar op: 06 433 666 09 of per e-mail: e.tiggelovend@meedemeentgroep.nl. Ellen werkt op maandag, dinsdag en woensdag.
 
Per 1 januari 2021 is de eerdere Cliëntvertrouwenspersoon Ankie van Strijdhoven onafhankelijk klachtenfunctionaris geworden.