Familievertrouwenspersoon
De vertrouwenspersoon familie luistert naar jouw kant van het verhaal. Zij wijst de weg in de geestelijke gezondheidszorg (GGz) en geeft antwoord op je vragen over stoornis en behandeling. Zij ondersteunt in het contact met de hulpverlener, de behandelaar of de instelling. En helpt zoeken naar oplossingen als je kritiek hebt op de GGz.

Momenteel hebben we tijdelijk geen familievertrouwenspersoon en zijn we op zoek naar een nieuwe.

Cliëntvertrouwenspersoon

Alles wordt zorgvuldig met jou besproken. Een dergelijk gesprek duurt meestal drie kwartier tot een uur. Eerst vertelt de vertrouwenspersoon wat je van haar kunt verwachten. Daarna neemt zij samen met jou de tijd om jouw onderwerp zorgvuldig te bespreken. Ze luistert goed en stelt zo nodig vragen. Ze geeft informatie, begeleiding en/of bemiddelt bij een conflict met de organisatie. RIBW Brabant en MEE de Meentgroep hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de inzet van een cliënt vertrouwenspersoon. De cliëntvertrouwenspersoon werkt bij MEE de Meentgroep en niet bij RIBW Brabant.
 
Bereikbaarheid
Ellen Tiggelovend is door cliënten van RIBW Brabant te benaderen als vertrouwenspersoon cliënten. Ellen is 
bereikbaar op: 06 433 666 09 of per e-mail: e.tiggelovend@meedemeentgroep.nl. Ellen werkt op maandag, dinsdag en woensdag.