Deels waar / Niet waar

“Mijn kijk op de samenleving is niet enorm veranderd, maar ik ben wel op een andere manier naar politiek gaan kijken. Eigenlijk hield ik me daar nooit zo mee bezig. Maar tijdens de pandemie kon je niet om het kabinet heen. Dat vond ik gek, want daarvoor zag of hoorde je ze nooit. En nu bepaalden ze wat mensen wel en niet mochten doen. En ik snapte de keuzes niet altijd: het ene moment zitten we met hoge besmettingen in een lockdown, het andere moment is alles open met hetzelfde aantal besmettingen. Zelf heb ik verder niet veel last gehad van de coronaperiode. Ik vond het vooral jammer dat we geen leuke dingen konden doen en zo geïsoleerd leefden. Gelukkig kon ik blijven werken. Ik merkte wel dat bewoners voorzichtiger waren in de omgang: geen handen schudden, afstand houden en sommigen waren een beetje angstig. Dat is inmiddels gelukkig beter geworden.”