“We merken dat de lijntjes steeds korter worden. Dat voelt goed, voor de bezoekers én voor ons.”

José werkt als Dorpsondersteuner Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel bij ContourdeTwern, samen met Suzanne, Herstelcoach bij RIBW Brabant, trekt ze de kar bij de Wijkcirkel Udenhout & Berkel-Enschot.

“Er zijn aardig wat volwassenen onder de 75 die niet per se zorg of ondersteuning nodig hebben, maar het wel moeilijk vinden een eigen sociaal netwerk op te bouwen”, vertelt José. “Zij kloppen bij ons aan, terwijl ze eerder zoeken naar vriendschap dan naar ondersteuning. In de stad zijn er voor die mensen verschillende voorzieningen, in de dorpen niet echt. In gesprekken met andere organisaties – naast ContourdeTwern en RIBW Brabant onder meer ASVZ, De Toegang, Prisma, Amarant, Fameus en GGz Breburg – bleek dat zij hier ook tegenaan liepen. Zo ontstond de Wijkcirkel Udenhout & Berkel-Enschot.”

Corona vormde een flinke tegenslag, de bijeenkomsten gingen vaak niet door. “Desondanks hebben we een groepje vaste bezoekers, die heel blij zijn dat ze bij ons terechtkunnen voor een praatje”, vult Suzanne aan. “De Wijkcirkel wordt georganiseerd door vrijwilligers. De groep wordt ‘omarmd’ door een cirkel van  samenwerkende organisaties. Er sluit regelmatig een zorgprofessional aan, om de organisatie een gezicht te geven en contactmogelijkheden laagdrempelig te maken. En om de onderlinge samenwerking en verbinding in de wijk te versterken. We merken nu al dat de lijntjes steeds korter worden. En dat voelt goed. Voor de bezoekers én voor ons.”

Automatische concepten

Wijkcirkel Udenhout & Berkel-Enschot en Wijkcirkel Hasselt-Tilburg

Voor mensen tussen de 25 en 70 jaar oud die graag nieuwe mensen willen ontmoeten. Iedere donderdag van 10.30 uur tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom bij Wijkcirkel Udenhout en Berkel-Enschot (en zodra mogelijk herstart Wijkcirkel Hasselt-Tilburg).

Waar en wanneer is de Wijkcirkel?
Iedere donderdag tussen 13.30 en 15.00 uur
– ’t Plein Tongerloplein 1, 5071 CX Udenhout
– Zodra de Corona omstandigheden het toelaten wordt Wijkcirkel in de wijk Hasselt in Tilburg weer opgestart

Voor wie is de Wijkcirkel ?
– Voor mensen die zelfstandig in hun eigen (huur-)huis in de dorpen Berkel-Enschot &Udenhout en in de wijk Hasselt in Tilburg wonen, tussen de 25 en 70 jaar oud zijn en nieuwe mensen willen leren kennen.
– Zo ontmoeten ze nieuwe buurtgenoten en kunnen ze samen leuke dingen doen.
– Ze helpen elkaar met dingen waar ze goed in zijn en die ze leuk vinden, en kunnen ook anderen vragen hen te helpen.

Iedereen mag gerust binnenlopen.  Drink gezellig samen een kopje koffie of thee en maak zo kennis met elkaar!
Mocht je van te voren vragen hebben of kennis willen maken, neem dan contact op met Josevan-derheijden@contourdetwern.nl of  bel 06-23861506.