Onze aanpak

Het Kiemuur: wijkinloop voor iedereen

Op zoek naar contact, steun en advies in de buurt? Kom dan naar Het Kiemuur, een wekelijkse bijeenkomst dichtbij huis, geleid door ervaringsdeskundigen. Gratis, zonder wachtlijst, geen papiertje nodig! 
Het-Kiemuur-pagina-16-9

Contact geeft steun

De mensen die Het Kiemuur begeleiden, weten alles over kwetsbaarheden, of die nu psychisch, lichamelijk of sociaal zijn. Contact met andere mensen geeft steun. Het helpt ook verder, omdat mensen op een andere manier naar hun situatie kunnen kijken.

Verhalen delen

Door het delen van verhalen en levenservaring kunnen bezoekers veel voor elkaar betekenen. De problemen die ze bespreken zijn onder meer meedoen aan de maatschappij, last van eenzaamheid, psychische klachten - bijv. depressie, angsten -, geldproblemen en chronische aandoeningen. Meer weten over de wijkinloop Het Kiemuur? Ga naar de website

Sparring partner voor zorgverleners

Ervaringsdeskundigen hebben een sterke signaleringsfunctie in de wijk. Zij kijken en denken mee met zorgprofessionals bij de begeleiding van patiënten met een kwetsbaarheid. 
Bekijk Het Kiemuur-magazine voor doorverwijzers

Adviseur voor gemeenten

Regelmatig vragen gemeenten aan ervaringsdeskundigen om hun advies over en ondersteuning bij hun beleid voor bewoners met een kwetsbaarheid. Zij kunnen de kwaliteit van het zorgaanbod van een gemeente goed peilen en aangeven waar de verbeterpunten zitten.
Bekijk Het Kiemuur-magazine voor gemeenten
Onze aanpak
Voor (programma-)managers, (staf-)medewerkers en hulpen zorgverleners van organisaties die ...
We staan bekend om onze ervaring met psychische en psychiatrische problematiek. Andere ...
We nemen nooit iemands leven over. Onze insteek is anders: we lopen als het ware een tijdje met ...