Voor wie biedt het Kiemuur een luisterend oor?

Iedereen die contact en advies zoekt, of gewoon een steuntje in de rug kan gebruiken.
Denk daarbij aan: moeite met meedoen in de maatschappij, last van eenzaamheid, psychische klachten bijvoorbeeld depressies en angsten, geldproblemen, armoede en chronische aandoeningen.

De onderwerpen zijn elke keer anders. Er is alle ruimte om je eigen verhaal te delen, en dat van anderen te horen. Het uitwisselen van ervaringen tussen deelgenoten werkt positief. Je bent niet de enige, en hoort hoe anderen omgaan met hun uitdagingen. En dat in een veilige omgeving.

Ervaringsdeskundigheid

De vrijwilligers die als begeleider aanwezig zijn bij Kiemuur zijn ervaringsdeskundigen. Zij zijn zelf door een moeilijke periode in hun leven gegaan. Zij zijn gevorderd in hun herstel en hebben een opleiding gevolgd om hun ervaringskennis in te kunnen zetten voor anderen.

De keuze voor ervaringsdeskundigen is een bewuste. Zij geven aan de ondersteuning een andere dimensie dan professionals. Met name omdat zij als geen ander begrijpen wat het betekent om kwetsbaar te zijn. Zij staan voor een gelijkwaardige en persoonlijke benadering. Tegelijkertijd treden zij op als sparringpartner voor zorgverleners in de wijk en de gemeente. Zij worden door hen ook ingeschakeld voor advies.

Cursussen

Ervaringsdeskundigen van het Kiemuur bieden naast de inloop ook op herstel gerichte cursussen. Zij doorliepen zelf een herstelproces vanwege levens ontwrichtende ervaringen. Je leert je eigen kracht en mogelijkheden te ervaren.

Neem contact op met Het Kiemuur

Wil je eens langskomen? Of wil je eerst gewoon nog wat meer informatie? Kijk dan eens op onze website. Maar je kunt ook altijd bellen met ons: 06-15904492. Of stuur een e-mail naar: info@hetkiemuur.nl. 

Het Kiemuur 2