Voor wie biedt het Kiemuur een luisterend oor?

Voor iedereen die contact en/of advies zoekt, of gewoon een steuntje in de rug kan gebruiken.
Denk daarbij aan: last van eenzaamheid, psychische klachten bijvoorbeeld depressies en angsten, geldproblemen en/of armoede.

De onderwerpen zijn elke keer anders. Er is alle ruimte om je eigen verhaal te delen, en dat van anderen te horen. Het uitwisselen van ervaringen tussen deelgenoten werkt positief. Je bent niet de enige, en hoort hoe anderen omgaan met hun uitdagingen. En dat in een veilige omgeving.

Ervaringsdeskundigheid

Onze Kiemuren worden begeleid door professionele ervaringsdeskundigen. Zij zijn in hun leven zelf door een moeilijke periode gegaan. Zij zijn gevorderd in hun herstel en hebben een opleiding gevolgd om hun ervaringskennis voor anderen in te zetten, dat het de innerlijke kracht van een ander aanwakkert.

Naast de ervaringsdeskundige professionals helpen vrijwilligers met ervaringskennis bij het begeleiden van De Kiemuren. Dit is onderdeel van een coachingstraject bij Het Kiemuur. Vrijwilligers kunnen daarna eventueel doorgroeien naar professioneel ervaringsdeskundige of een andere positie in de maatschappij.

De ervaringsdeskundigen geven aan de ondersteuning een andere dimensie dan dat “reguliere” hulpverleners doen. Met name omdat zij als geen ander begrijpen wat het betekent om kwetsbaar te zijn. Zij staan voor een gelijkwaardige en persoonlijke benadering. Ook bieden zij hoop op herstel en zicht op de mogelijkheden tot een betere kwaliteit van leven. Tegelijkertijd treden zij op als sparringpartner voor zorgverleners in de wijk en de gemeente. Zij worden door hen ook ingeschakeld voor advies.

Cursussen

Ervaringsdeskundigen van het Kiemuur bieden naast de inloop ook op herstel gerichte cursussen. Je leert je eigen kracht en mogelijkheden te ervaren. Bekijk onze pagina Cursussen Het Kiemuur voor meer informatie. 

Neem contact op met Het Kiemuur

Wil je eens langskomen? Of wil je eerst gewoon nog wat meer informatie? Bel of mail ons!

Mail naar: Info@hetkiemuur.nl
Telefoon: 06-15904492

Het Kiemuur ontwikkelt nieuw aanbod 1