MOED Medewerkers Opleiding tot ErvaringsDeskundige

16 oktober 2019
Deze eenjarige opleiding  op MBO-4 niveau leidt medewerkers in de zorg- en welzijnssector op tot ervaringsdeskundige. De opleiding biedt hen de kans om hun eigen ingrijpende levenservaring om te zetten in de benodigde kennis en deskundigheid om anderen te helpen. Hiermee onderscheiden zij zich van klassiek opgeleide hulpverleners.
Werken met ervaring vraagt MOED!

Programma

In de opleiding staan ontwikkeling van ervaringskennis, theoretische en praktijkkennis op het programma. Hiermee maak je de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige eigen. Tijdens de opleiding staat er een persoonlijke coach voor jou klaar bij wie je terecht kunt met vragen over alle aspecten van de opleiding. Gedurende het jaar ga je eens per twee weken een dag naar school. In totaal zijn dit 21 dagen, 150 uur in totaal. Daarop volgen nog enkele dagen voor de eindpresentaties. Daarnaast besteed je 570 uur aan praktijkgerelateerde portfolio-opdrachten onder begeleiding van een collega (ervaringsdeskundige). Aan het einde van de opleiding wordt jouw portfolio en daarmee jouw ontwikkeling beoordeeld en beloond met een MBO-4 diploma. Hiermee kun je solliciteren naar de functie van ervaringsdeskundige of je profileren als medewerker met ervaringsdeskundigheid binnen de organisatie waar je werkt. De kosten voor de opleiding bedragen €2.250,- (vrijgesteld van BTW). 

Contact

Heb je interesse? We staan je graag te woord via 06-46610850 of mail met team Training en Ontwikkeling en klik op de link voor de informatiebrochure en lees over de samenwerking met ROC Zadkine voor MOED.


Zie ook:
De feestdagen staan in het teken van ‘samen’ en ‘iets betekenen voor een ...
KREW, werk en scholing als onderdeel van RIBW Brabant, is verhuisd. Op de open dag op 21 november ...
RIBW Brabant is een unieke werkgever, aldus bestuursvoorzitter Marina Hesen. Zij vertelt over de ...