Vacatures bij RIBW Brabant:

Bestuurssecretaris

Ben jij die stevige professional met ruime bestuurlijke advieskwaliteiten die zich prettig voelt in een dynamische en maatschappelijk relevante organisatie binnen het sociale domein? Dan zijn we op zoek naar jou en ziet jouw nieuwe werkplek er misschien wel zo uit!
vacature bestuursvoorzitter RIBW Brabant
Reageer vóór: 2 september 2019

RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. Met een professionele totaalaanpak is RIBW Brabant voor cliënten dé partner in duurzaam herstel. Daarbij komen alle leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.

Visie: 

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten. Dit geldt voor zowel onze zorgprofessionals als de professionals in een ondersteunende functie. 

De functie:

Als bestuurssecretaris organiseer en bewaak je bestuurlijke besluitvormingsprocessen en de Corporate Governance Code en leg je verbindingen binnen en buiten de organisatie en vertegenwoordig je de organisatie en Raad van Bestuur.

 • Je ondersteunt en adviseert de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht bij hun bestuurlijke en toezichthoudende taken.
 • Je bent een sparringpartner voor de Raad van Bestuur en geeft gevraagd en ongevraagd advies.
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het strategisch organisatiebeleid en de gewenste organisatieontwikkeling.
 • Je zorgt voor adequate voorbereidingen van diverse vergaderingen en bewaakt de voortgang en uitvoering van besluiten.
 • Ook lever je een bijdrage aan de voorbereiding en realisatie van aanbestedingstrajecten, contractering en subsidieaanvragen. 

Wat vragen we:

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld in bestuurskunde, organisatiekunde of rechten.
 • Je hebt ruime werkervaring in een soortgelijke functie en kennis van de Corporate Governance Code.
 • Je combineert een analytisch vermogen met een gezonde dosis organisatiesensitiviteit.
 • Je opereert soepel op strategisch niveau en weet op een integere, adequate en overtuigende wijze processen te organiseren.
 • Je hebt gevoel voor (politieke-bestuurlijke) verhoudingen en kunt sturing geven aan uiteenlopende projecten en programma’s.
 • Je bent resultaatgericht, samenwerkingsgericht, flexibel en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • En last but not least, herken je jezelf in de waarden en normen van onze organisatie: verbinding, professionaliteit, vertrouwen en inspiratie.

Ons aanbod:

 • RIBW Brabant biedt je een boeiende uitdaging in een organisatie die sterk in beweging is en volop mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Het betreft een functie voor 28 - 32 uur per week.
 • De functie is ingeschaald in FWG 65 (max. € 5.126,- bruto per maand op fulltime basis) conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Met ingang van 01 oktober 2019 vindt een collectieve salarisverhoging van 3% plaats. Dit is een eerste verhoging; tot en met november 2021 wordt het salaris structureel verhoogd met ruim 8%.
 • 8% Vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering. 
 • Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden: collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een actief opleidingsbeleid en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.

Informatie:

Voor vragen kun je contact opnemen met Marina Hesen, voorzitter Raad van Bestuur, tel: 06-21903794. Er is ook een functiebeschrijving van Bestuurssecretaris beschikbaar, deze kun je via PenO@ribwbrabant.nl opvragen. Meer weten over RIBW Brabant? Check www.ribwbrabant.nl of ga naar onze social media-kanalen.

Solliciteren:

Ben je enthousiast over deze vacature? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV per e-mail: PenO@ribwbrabant.nl - onder vermelding van het referentienummer (18281). De sluitingsdatum van deze vacature is maandag 2 september 2019. De 1e gesprekken vinden plaats op dinsdag 10 september en de vervolggesprekken op 16 en 19 september. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

En verder….

Wij zijn lid van BRABANTWERKtZEKER. Dit is een samenwerkingsverband van werkgevers en hun werknemers in Zorg, Welzijn en Jeugdzorg dat op een unieke wijze talent, werk en scholing met elkaar deelt.

Vacatures bij RIBW Brabant:
Stage lopen in een informele en veilige omgeving? Bij RIBW Brabant is veel mogelijk! Als je onze ...
RIBW Brabant is continue op zoek naar goede mensen. Kijk eens bij onze vacatures, misschien zit er ...
Vind jij gelijkwaardigheid ook erg belangrijk? Geloof jij daarnaast in de kracht van ieder mens om ...