Vacatures bij RIBW Brabant:

Herstelcoach | Persoonlijk begeleider Tilburg Europalaan

Leg je snel dwarsverbanden en ben je een echte verbinder? Wil je werken met jeugd die met (ernstig) psychiatrische en eventueel verslavingsproblematiek kampt? En wil je je inzetten om samen met het team, een nieuwe methodiek op te starten? Geloof je dat de kracht om te herstellen in ieder mens zit? Laat je je niet uit het veld slaan als het tegenzit? Maar vier je wel veel liever de successen wanneer je cliënt stappen zet in zijn herstelproces?
afb bij samenvatting corp site adviseur P&O
Reageren vóór 23 september

Wat ga je doen als herstelcoach?

Je bent zowel regisseur als analyticus voor onze jeugdige cliënten met (ernstige) psychiatrische en eventueel verslavingsproblematiek. Je helpt ze weer mee te doen in de maatschappij, en gaat uit van hun wensen, behoeften en mogelijkheden. Dit alles vertaal je, met de cliënt, in een herstelplan. Voor jou zijn kleine signalen al genoeg om de juiste acties in gang te zetten. Het is belangrijk dat je patronen herkent en het gedrag kunt duiden. Maar je weet ook dat je niet alles tegelijk kunt aanpakken en daarom zorg je voor afbakening.
Van tijd tot tijd reflecteer je met de cliënt over jullie samenwerking, het herstelplan en het gehele begeleidingsproces. Want je werkt niet alleen, bij RIBW Brabant werk je altijd samen. Je schakelt hulp in waar nodig. En omdat jij het waardevol vindt dat de omgeving bijdraagt aan het herstel van de cliënt, nu en in de toekomst, ondersteun je vaak zowel de cliënt als de mensen uit de directe omgeving. 

Je bent dus een netwerker en andere mensen werken graag met jou samen. Je treedt op als verbinder in de wijk zodat de cliënt hier weer contacten gaat leggen en meedoen. Je adviseert betrokkenen over regelingen, handelswijzen en de voortgang van het herstelproces. Daarnaast ben je ook een uithangbord van RIBW Brabant. Je kunt de organisatie vertegenwoordigen en weet wat er speelt. En natuurlijk ben je op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de maatschappij. Want jou ontgaat echt niets.

In wat voor team ga je werken?

Binnen team Tilburg De Sluis zoeken we bij voorkeur iemand met ervaring in het werken met Jeugd (16 tot 27 jaar). Je werkt in een resultaatverantwoordelijk team waarin ieders rol belangrijk is met zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken. Als herstelcoach werk je voor RIBW Brabant zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving. 

Wat vragen we van jou?

• Een relevant HBO-diploma, met name: MWD, SPH, Social Work, Pedagogiek, Hbo-V
• Ervaring in werken met jeugdigen (16 – 27 jaar)
• Je hebt inlevingsvermogen en bent ondernemend
• Je bent assertief, communicatief sterk en gaat confrontaties niet uit de weg.
• Je bent veelzijdig en hebt een flexibele en resultaatgerichte instelling
• Je kunt feedback geven en ontvangen
• Je hebt een teamplayersmentaliteit
• Rijbewijs B en een vervoersmiddel

Wij bieden

• Een dienstverband bij een werkgever die beloond is met het keurmerk ‘Beste werkgever’!
• Tevreden cliënten, ze beoordeelden onze zorg met een 8!
• Een open en informele sfeer met heel veel ruimte voor jouw ontwikkeling
• Je contract omvat 24 tot 36 uur per week en geldt voor een periode van minimaal 1 jaar.
• De functie is ingeschaald in FWG 50 (€ 2.091 - € 3.467 bij een fulltime dienstverband). Met ingang van 01 oktober 2019 vindt een collectieve salarisverhoging van 3% plaats. Dit is een eerste verhoging; tot en met november 2021 wordt het salaris structureel verhoogd met ruim 8%.
• Niet standaard nachtdiensten draaien. Daar hebben wij namelijk een apart team voor.
• Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.
• Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
• Je hebt recht op een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.
• Uitnodigingen voor onze jaarlijkse super leuke personeels-, Sinterklaas- en Kerstfeesten.
• Een telefoon, tablet of laptop die je ook vanuit huis mag gebruiken.

Visie RIBW Brabant

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten. 

En verder….

Wij zorgen graag goed voor onze medewerkers. Daarom zijn we lid van BRABANTWERKtZEKER. Dit betekent onder meer dat je als (toekomstig) medewerker jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kunt ontwikkelen en je beter de regie houdt op je loopbaan.

Meer weten?

Wil je meer weten over de vacature? Bel gewoon even met Jackie Lemstra via telefoonnummer: 06 - 50216450. Zij weet heel veel over het werk, het team, de soort cliënten maar ook het sollicitatieproces.
Meer weten over RIBW Brabant? Check www.ribwbrabant.nl en onze social media. Meer weten over BRABANTWERKtZEKER? Check www.brabantwerktzeker.nl

Solliciteren

Wij ontvangen graag voor 23 september je motivatiebrief en CV per e-mail: PenO@ribwbrabant.nl. Zet er ook even het vacaturenummer bij: 18285. We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek. En als je nu werkt voor een organisatie die aangesloten is bij BRABANTWERKtZEKER, zet dat dan in je sollicitatiebrief.
Interne en herplaatsbare kandidaten die reageren op deze vacature hebben voorrang.

Vacatures bij RIBW Brabant:
Stage lopen in een informele en veilige omgeving? Bij RIBW Brabant is veel mogelijk! Als je onze ...
RIBW Brabant is continue op zoek naar goede mensen. Kijk eens bij onze vacatures, misschien zit er ...
Vind jij gelijkwaardigheid ook erg belangrijk? Geloof jij daarnaast in de kracht van ieder mens om ...