Je kunt je vragen stellen aan een ervaringsdeskundige, herstelcoaches en herstelondersteuners en een leer-werkcoach van KREW. Zij vertellen over de expertise op het gebied van autisme. Cliënten van RIBW Brabant delen hun ervaringen over de begeleiding van RIBW Brabant. Tijdens de webinar beantwoorden we zo veel mogelijk vragen, of we zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk na afloop van de webinar een antwoord krijgt. 

Woensdag 24 maart 2021 start de webinar om 20.00 uur, die duurt tot 21.00 uur, met eventueel uitloop voor vragen tot uiterlijk 21.30 uur.

Programma webinar ‘Expertise Autisme RIBW Brabant’

Tijdens de webinar staan onderstaande onderwerpen op het programma.

•  We beginnen met een korte film 
Een cliënt vertelt over de begeleiding die hij krijgt bij een beschermde woonvorm van RIBW Brabant, zijn herstelondersteuner komt ook aan het woord. 

•  Twee cliënten doen hun verhaal 

•  We bespreken de mogelijkheden van begeleid wonen voor mensen met autisme bij RIBW Brabant, doorstroming naar een zelfstandige(-re) woning en ambulante begeleiding.

•  Een leer-werkcoach van RIBW Brabant vertelt over de mogelijkheden bij KREW voor werken, dagbesteding en leren.
KREW is WERK maar dan omgedraaid, lees alvast meer over KREW

•  Professionals vertellen over de individuele behandelingen gericht op autisme door de psychologen van RIBW Brabant.
De psychologen die bij ons werken, hebben expertise over behandeling die ze geven aan de hand van individuele cursussen en trainingen aan cliënten, onder andere op het gebied van autisme.  

•  De rol van ervaringsdeskundigen.
Ervaringsdeskundig medewerkers geven een extra dimensie aan onze begeleiding omdat ze vanuit eigen ervaring spreken. Ervaringsdeskundigheid is geen vervanging, maar een waardevolle aanvulling,  zowel voor een cliënt als voor het team. De ervaring van de ervaringsdeskundig medewerker belicht de situatie van een andere kant, wat zorgt voor meer wederzijds begrip.

•  Café Einstein.
Café Einstein is een ontmoetingspunt voor alle betrokkenen en belangstellenden rondom het thema autisme

Praktische informatie  

Dit webinar kun je volgen via Zoom. Om deel te kunnen nemen aan het webinar heb je het volgende nodig:
• een internetverbinding met voldoende snelheid;
• goed werkend geluid op je pc of laptop, of een koptelefoon of oortjes, om de sprekers goed te kunnen verstaan;
• eventueel een webcam.

In de webinar is plaats voor maximaal 30 deelnemers en gaat door als er minimaal 4 deelnemers zijn. Schrijf je dus snel in voor de gratis webinar (vol =vol!). 

Inloglink

Circa één dag van tevoren ontvang je de inloglink. Heb je nog nooit gebruik gemaakt van Zoom, download Zoom dan alvast. Log woensdag 24 maart om 19:45 uur in. We hebben dan nog wat tijd om eventuele problemen met je verbinding op te lossen. Je kunt Zoom zowel op je computer als op je tablet of smartphone gebruiken.  Zie de handleiding voor uitleg en details.

Disclaimer

RIBW Brabant neemt het webinar niet op en deze wordt niet openbaar gemaakt.  Je kunt er (eventueel) voor kiezen om anoniem mee te doen. Dan gebruik je alleen je voornaam of geef je bijvoorbeeld een alias op als naam.

Inschrijven voor gratis webinar

Je kunt je niet meer inschrijven voor de webinar.

De webinar ‘Expertise Autisme RIBW Brabant’ is woensdag 24 maart van 20.00 uur – 21.00 uur, met uitloop voor vragen tot 21.30 uur. 

Graag tot ziens op 24 maart!

P.S. Heb je je ingeschreven en verhinderd? Fijn als je een afmelding mailt naar communicatie@ribwbrabant.nl

Personeelsadviseur specialisme recruitment

Ondersteuning RIBW Brabant

Binnen RIBW Brabant is er de mogelijkheid om iemand met autisme specifiek te ondersteunen. Wij gaan hierbij uit van de eigen kracht van een persoon. Wij kijken naar wat er wel goed gaat en waar de talenten en kwaliteiten zitten. Dit zetten wij in zodat iemand op eigen benen kan gaan staan. Dit doen wij bij vanuit de visie op herstelondersteunende zorg.

Wij hebben oog voor de persoonlijke situatie waarin kwaliteiten en ontwikkelpunten centraal staan. Zo ontstaat er een overzicht van alle levensgebieden waarin persoonlijke doelen en mogelijkheden naar voren komen. Op verschillende manieren kan er gewerkt worden aan deze doelen. Denk hierbij aan het inzetten van een ervaringsdeskundige (met autisme), inzetten van herstelondersteunende zorg d.m.v. resultaatsturing werken in kleine stapjes, competentiegericht werken en verschillende methodieken. Ook bieden psychologen van RIBW Brabant individuele behandelingen gericht op autisme.

Welke ondersteuning RIBW Brabant biedt op het gebied van autisme en wat we nog meer doen lees je hier.
Onze contactgegevens vind je hier.