Krijgt begeleiding van RIBW Brabant. Is erg geholpen door het netwerk in de buurt en doet nu iets terug. Debby vluchtte in 2015 uit haar gewelddadige relatie en woonsituatie. Dat was haar niet gelukt zonder hulp van de buurt.
“De politie stond bijna dagelijks op de stoep. Destijds dacht ik: laat me gewoon met rust”, herinnert ze zich. “Ik voelde me niet veilig. Later besefte ik: dit kan zo niet langer. Dat de wijkagent mij écht serieus nam en de buurt bleef signaleren heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik het lef had om eruit te stappen en hulp accepteerde. Via de crisisopvang kwam ik bij RIBW Brabant terecht. Ik had veel problemen: ik was mijn baan en huis kwijt en ik gebruikte middelen.
Stap voor stap maakte ik schoon schip, met enorm veel hulp van RIBW Brabant. Zo vond ik de rust om wat voor mezelf op te bouwen. Ik ben nu drie jaar clean én van mijn slechte relaties af. Ik woon weer zelfstandig, heb een gezonde relatie en fijn vrijwilligerswerk. In mijn vrijwilligerswerk vond ik mijn zelfvertrouwen terug; ik kan weer laten zien wat ik waard ben. Het begon met een keertje meehelpen bij de wijklunch in buurtcentrum De Poorten, later runde ik het zelfstandig: een menu bedenken, inkopen doen, een team aansturen en gasten blij maken met een lekkere, goedkope maaltijd. Nu werk ik als gastvrouw in het Huis van de Wijk. In dit buurthuis in de wijk Kasteel Noord kan iedereen terecht voor een praatje. Dat helpt mij én de mensen die er komen. Ik weet hoe belangrijk het is dat je gezien en gehoord wordt. Daarom draag ik graag bij aan een betrokken gevoel in de buurt.”