“Van cliënt naar student; dat is mijn pad. Ik ben nu ongeveer twee jaar in herstel, na zo’n achttien jaar gebruik. Ik woonde een jaar in het Safehouse van RIBW Brabant. De ervaringsdeskundige daar inspireerde mij om de opleiding tot ervaringsdeskundige van Howie the Harp te gaan doen. Daar ben ik nu mee bezig. Best wel pittig, want ik was het niet meer gewend om naar school te gaan. Het is ook niet makkelijk om je eigen problemen, angsten en schaamte onder ogen te komen. Maar: ik wil van mijn kwetsbaarheid mijn kracht maken; andere mensen met een verslaving helpen om weer terug op het goede pad te komen. Mijn droom is om ooit mijn eigen Safehouse te beginnen. Mijn tijd in het Safehouse heeft mij namelijk ontzettend geholpen. Zowel de structuur en de persoonlijke begeleiding als de periodieke urinecontroles als stok achter de deur om niet naar middelen te grijpen. In mijn eigen Safehouse wil ik mensen laten zien dat je – hoe diep je ook gezonken bent – altijd nog iets van je leven kan maken. Er is altijd licht aan het eind van de tunnel.”

Wil je, net zoals Gregor, de opleiding van Howie the Harp bij Howie Brabant volgen?

Dan nodigen we van harte uit voor een informatiebijeenkomst. We geven je uitgebreide informatie over de opleiding, beantwoorden al je vragen en vertellen je meer over onze selectieprocedure. De informatiebijeenkomsten organiseren we in het opleidingscentrum aan de  Zuiderkruisweg 1 Tilburg. De opleiding start 14 september 2023.

De informatiebijeenkomsten zijn op
• maandag 3 juli van 10.00 tot 12.00 uur
• maandag 7 augustus van 10.00 tot 12.00 uur
• maandag 4 september van 10.00 tot 12.00 uur

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door te bellen of mailen naar Karin Nievelstein of Esther Boonman Deibel. Als je dat fijn vindt mag je, na overleg, iemand meenemen naar de informatiebijeenkomst. Zien we je snel?

Karin Nievelstein

Telefoonnummer: 06 – 15562440
E-mail: [email protected]

Esther Boonman Deibel
Telefoonnummer: 06 – 20964765
E-mail: [email protected] 

Howie the Harp bij Howie Brabant