Milou is deelnemer bij ons restaurant Waanzinnig. Restaurant Waanzinnig in Tilburg biedt onze cliënten de kans om ook tijdens de tijd van het coronavirus aan het werk te blijven. Juist nu is het belangrijk om structuur en sociale contacten te behouden omdat de kans op een terugval anders groot is. Daarom maken cliënten nu samen take away gerechten, zoals maaltijdboxen. Leerwerk-coach Katelijn Ardts begeleidt de deelnemers bij Waanzinnig: “Als onze deelnemers een terugval krijgen is het risico met name dat ze gewoon weer afzakken naar iets waartegen ze al jaren aan het knokken zijn. Nu zijn we lekker bezig met de voorbereidingen voor de maaltijdboxen. Maar we bakken ook nog worstenbroodjes.”

Deelnemer Milou is blij dat ze nog bij Waanzinnig terechtkan: “Ik ben blij dat ik nog kan werken want anders word ik helemaal eenzaam. Dan raak ik ook helemaal uit mijn ritme. En dan heb ik de kans om terug te vallen in een depressie. Mijn werk geeft afleiding en je hebt sociale contacten met je collega’s.” Collega Maria vult aan: “Het is hartstikke leuk en wij zijn blij dat we toch onze dagactiviteit nog hebben.”

Bekijk de video met het hele interview met Katelijn, Milou en Maria over wat hun activiteiten bij Waanzinnig voor hun precies betekent.