Sammy (28) gebruikte vijftien jaar verschillende verslavende middelen. Lange tijd leefde hij in waanzin. “Na drie dagen detoxen en vier weken in een afkickkliniek kwam ik in Tilburg in het Safehouse terecht. Ik moest helemaal opnieuw beginnen, leren met het leven om te gaan. Dat was hard werken, maar mijn begeleiders hebben me met álles geholpen. Samen met mijn herstelcoach Sandra maakte ik een plan; met haar kan ik goed praten, ook over praktische zaken zoals administratie en financiën.
Daarnaast heb ik goed geluisterd naar de ervaringsdeskundig medewerkers van RIBW Brabant. Met hen praat ik over de machteloosheid die je soms voelt tijdens het afkicken, over zucht en waanzin. Iemand die dat niet heeft meegemaakt kan zich daar moeilijker in verplaatsen.
Door hun adviezen in mijn eigen leven toe te passen, heb ik flinke stappen gezet. Juist die mix van kennis en ervaring in begeleiding is heel krachtig. De laatste twee jaar heb ik zoveel shit opgelost. Ik ben nu negentien maanden clean, uit de schulden en ik woon weer op mezelf. Als ik het alleen had moeten doen, was ik nog lang niet zo ver geweest.”

In de film vertelt Sammy hoe hij opnieuw heeft geleerd met het leven om te gaan.

RIBW Brabant: herstel in een Safehouse (verslaving)

YouTube thumbnail