Marije krijgt ambulante begeleiding. Haar herstelcoach Nick komt dus bij haar thuis langs. Hoe vaak de herstelcoach langskomt en hoe lang, hangt af van wat je nodig hebt.

Marije: “Het is geel goede begeleiding. Die doen echt alles voor je.” Nick vult aan: “Wij werken absoluut niet vanuit hokjes. Wij geloven in de mens zelf. Marije is ontzettend veel afgevallen. Vroeger sportte ze nooit. Met een klein beetje motivatie van de begeleiding is ze gaan sporten en kreeg ze weer zelfvertrouwen. En wat doet zelfvertrouwen met een mens? Je krijgt weer zin in het leven!” Marije durft weer dingen zelfstandig te doen. Nick: “Toen ik Marije ben gaan begeleiden kreeg ze ongeveer vijf a zes uur begeleiding per week. Inmiddels is dat afgeschaald naar ongeveer twee uur per week. We streven ernaar het netwerk van een cliënt zo veel mogelijk te betrekken.”
Marije is goed te spreken over de begeleiding die ze krijgt bij haar hulpvraag. “Ze helpen me heel goed. Ik weet dat ze begeleiding zijn, maar het voelt ook een beetje als een vriend. Ik heb nog nooit z’n goeie hulp gehad eigenlijk.” 

Ik heb nog nooit zo’n goede begeleiding gehad

YouTube thumbnail