Vacatures bij RIBW Brabant:

Zorgbemiddelaar met ervaringsdeskundigheid

Wil jij graag met onze cliënten en contactpersonen op zoek naar een passende woonplek binnen beschermd wonen? Zie jij, net als wij, de meerwaarde om hierbij ervaringskennis in te zetten? En vind jij het leuk om hierin samen te werken met vele verschillende contactpersonen zowel binnen als buiten RIBW Brabant? Dan is dit de ideale baan voor jou!
vacature Zorgbemiddelaar met Ervaringsdeskundigheid
Reageer vóór: 20 oktober 2019

Wat ga je doen als zorgbemiddelaar met ervaringsdeskundigheid?

Je luistert naar potentiele cliënten en hun naasten. Je onderzoekt hun wensen en verwachtingen ten aanzien van een geschikte beschermd wonen plaats. Je kunt je goed in hen verplaatsen en vertelt ze ook waar ze rekening mee moet houden om een passende woonlocatie te vinden. Je gebruikt zowel je ervarings- als reguliere kennis om het herstel van de cliënt te bevorderen.
Wanneer cliënten bij ons in zorg komen, voer je ook aanmeldingsgesprekken. De wensen, behoeften en mogelijkheden van zowel de client als de contactpersonen vormen het vertrekpunt. Daarop sluit je aan vanuit jou ervaringsdeskundigheid.
Ook ondersteun je in de bemiddeling van in- en doorstroom beschermd wonen vanuit jouw ervaringsdeskundig perspectief. Je werkt samen met collega’s uit alle woonteams van RIBW Brabant om de (door)plaatsing zo goed mogelijk te laten verlopen. Wanneer er wachttijd is voordat de daadwerkelijke zorg start, onderhoud je contacten met cliënten, externen, familie en je collega’s uit de woonteams.
Ook ondersteun je de cliënt of hulpverlener bij het verkrijgen van de juiste beschikking. Als blijkt dat RIBW Brabant geen passende zorgaanbieder is, denk je mee in wat mogelijk wel een passende zorgaanbieder kan zijn.
Je hebt tijdens je werk te maken met verschillende partijen die allemaal hun eigen belangen hebben. Je bent je hier bewust van én je vindt het leuk om hier mee om te gaan. Zodat je kunt bijdragen als zorgbemiddelaar met ervaringsdeskundigheid om de beste uitkomst voor de cliënt te organiseren. Je bent besluitvaardig en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Goed kunnen samenwerken maar ook een zelfstandige werkhouding zijn belangrijke eigenschappen van je. En uiteraard zet je jouw ervaringskennis zowel voor, tijdens als na plaatsing van de client in om het herstelproces van de cliënt te bevorderen.


In wat voor team ga je werken?

Je werkt in een klein, enthousiast team. We werken binnen kantoortijden. Samen zijn we verantwoordelijk om met cliënten en hun contactpersonen een passende plek te vinden binnen beschermd wonen. Daarvoor werken we samen met vele verschillende afdelingen zowel binnen als buiten RIBW Brabant. Al die contacten maakt ons werk als zorgbemiddelaar erg afwisselend. 

Wat heb je nodig?

 • Je hebt ervaringskennis en hebt een opleiding gevolgd tot ervaringsdeskundige.
 • Je beschikt over een brede, relevante werkervaring bij voorkeur opgedaan binnen verschillende organisaties of teams.
 • Je beschikt over een relevant diploma op HBO-niveau, zoals MWD, SPH, etc..
 • Je hebt kennis van de landelijke en gemeentelijke ontwikkelingen (WMO en WLZ).
 • Je bent pro-actief en ondernemend.
 • Je signaleert trends en brengt deze binnen de organisatie onder de aandacht.
 • Je ben flexibel en kunt overstijgend denken.

Wat bieden wij je?

 • Een dienstverband bij een werkgever die invulling geeft aan goed werkgeverschap.
 • Tevreden cliënten, ze beoordeelden onze zorg met een 8!
 • Een open en informele sfeer met heel veel ruimte voor jouw ontwikkeling.
 • Je contract omvat 16-24 uur per week en geldt voor een periode van 6 maanden.
 • De functie is ingeschaald in FWG 55 (€ 2.479 - € 4.010) bij een fulltime dienstverband). Tot en met november 2021 wordt het salaris stapsgewijs verhoogd met totaal 5,1%. 
 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.
 • Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je hebt recht op een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.
 • Uitnodigingen voor onze jaarlijkse super leuke personeels-, Sinterklaas- en Kerstfeesten.
 • Een telefoon, tablet of laptop waarmee je vanaf iedere locatie kunt werken.  

Visie RIBW Brabant

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten. 

En verder….

Wij zijn lid van BRABANTWERKtZEKER. Dit betekent onder meer dat je als (toekomstig) medewerker jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kunt ontwikkelen en je beter de regie houdt op je loopbaan. 

Interesse?

Dan wil je vast wat meer weten. Bel gewoon even met Christel Hoeks, tel. 013 - 533 66 46 / 06-102 758 08. Zij is zorgbemiddelaar en weet heel veel over het werk, het team, de soort cliënten maar ook het sollicitatieproces.
Meer weten over RIBW Brabant? Check www.ribwbrabant.nl. Meer weten over BRABANTWERKtZEKER? Check www.brabantwerktzeker.nl  

Solliciteren


Wij ontvangen graag voor 20 oktober 2019 je motivatiebrief en CV per e-mail: PenO@ribwbrabant.nl. Zet er ook even het vacaturenummer bij: 18287. We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op 25-10-2019 tussen13.00 -17.00 uur en 29-10-2019 tussen 11.00 - 17.00 uur. En als je nu werkt voor een organisatie die aangesloten is bij BRABANTWERKtZEKER, zet dat dan in je sollicitatiebrief. 

Vacatures bij RIBW Brabant:
Zie jij het jezelf doen? Ruimte creëren voor onze cliënten vanuit (h)erkenning, reflectie ...
Wanneer onze helpdesk het niet weet, kom jij om de hoek. Hebben werkplek-, netwerk- en ...
RIBW Brabant is continue op zoek naar goede mensen. Kijk eens bij onze vacatures, misschien zit er ...