“Jarenlang had ik last van stress, angsten, paniekaanvallen en allerlei lichamelijke klachten die daaruit volgden. Ik legde de lat hoog. Daardoor ervoer ik hoge druk; tijdens studies, sollicitaties of werk. Tot ik niet meer goed kon functioneren.
Bij Howie the Harp, de opleiding voor ervaringsdeskundigheid die ik bij RIBW Brabant volgde, leerde ik te luisteren naar wat ík wil, in plaats van wat iedereen in mijn omgeving van mij wil. Mijn familie vond het maar niks: een opleiding op mbo-niveau, terwijl ik een masterdiploma heb. Ik begon toch. En ik weet nu dat de lat niet zo hoog hoeft te liggen. Die vooroordelen over het niveau van de opleiding zijn jammer: iedereen heeft – ongeacht opleidingsniveau – zijn eigen uitdagingen en worstelingen. En iedereen kan er iets helpends uit halen, voor zichzelf én voor anderen. Sterker: dat is de kracht van de opleiding. Ik heb veel over mezelf geleerd en zelfvertrouwen opgebouwd, ook tijdens mijn stage bij woningcorporatie Tiwos. En ik weet hoe ik mijn ervaring kan inzetten voor mijn nieuwe baan bij Gemeente Tilburg. Daar help ik bewoners zelf de regie te behouden.”

Wil je, net zoals Miriam, de opleiding van Howie the Harp bij Howie Brabant volgen?

Dan nodigen we van harte uit voor een informatiebijeenkomst. We geven je uitgebreide informatie over de opleiding, beantwoorden al je vragen en vertellen je meer over onze selectieprocedure. De informatiebijeenkomsten organiseren we in het opleidingscentrum aan de  Zuiderkruisweg 1 Tilburg. De data voor dit jaar zijn:

Maandag 5 september 2022
Maandag 3 oktober 2022
Maandag 31 oktober 2022
Maandag 5 december 2022

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door te bellen of mailen naar Karin Nievelstein of Esther Boonman Deibel. Als je dat fijn vindt mag je, na overleg, iemand meenemen naar de informatiebijeenkomst. De opleiding start 5 januari 2023. Zien we je snel?

Karin Nievelstein

Telefoonnummer: 06 – 15562440
E-mail: KNievelstein@ribwbrabant.nl

Esther Boonman Deibel
Telefoonnummer: 06 – 20964765
E-mail: EDeibel@ribwbrabant.nl 

Howie the Harp bij Howie Brabant