Voor (programma-)managers, (staf-)medewerkers en hulp- en zorgverleners van organisaties die ervaringsdeskundigheid willen inzetten hebben we een whitepaper ontwikkeld. Dit document bevat naast relevante achtergrondinformatie handige tips om mee aan de slag te gaan. Ervaringsdeskundigen zetten hun persoonlijke ervaringen als klant, inwoner, huurder, patiënt of cliënt in om anderen te ondersteunen. Om hun opgedane ervaringskennis in te zetten voor anderen, hebben zij een opleiding afgerond. Opgeleide ervaringsdeskundigen laten zien wat hen heeft geholpen, maar juist ook heeft belemmerd. Met die aanpak zetten ze zowel cliënten als professionals aan het denken. Kijk en lees mee in de whitepaper ervaringsdeskundigheid.

Oriëntatietraining Hulpverlener met ervaring

Inzetten van ervaringsdeskundigheid is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van onze klanten. Vaak zijn medewerkers met eigen ervaringen al werkzaam binnen een organisatie. Deze oriëntatietraining is ontwikkeld voor uw medewerker die een herstelproces doormaakte en wil onderzoeken of hij/zij deze in kan zetten in diens huidige werk. De trainers van de training ‘Hulpverlener met ervaring’ helpen organisaties om ervaringsdeskundigheid in hun organisatie in te zetten. Zorgprofessionals weten na het succesvol doorlopen van deze training beter hoe zij hun eigen ervaring in kunnen zetten waardoor hun organisatie ervaringsdeskundigheid snel en efficiënt kan inzetten.

 

Demo van de training

RIBW Brabant heeft trainingen voor organisaties zoals maatwerktrainingen gericht op de implementatie van ervaringsdeskundigheid binnen (zorg)organisaties. Hoe kunnen organisaties ervaringsdeskundigheid efficiënt en effectief inzetten om echt te komen tot een transformatie? Bij interesse zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan een demo van de training Hulpverlener met Ervaring. Ontdek hier welke trainingen RIBW Brabant aanbiedt zoals Mental Health First Aid, trainingen op maat en de opleiding tot professioneel ervaringsdeskundige genaamd ‘Howie the Harp‘.

Contact

Momenteel staan al onze trainingen vanwege het coronavirus on hold en worden deze op een later moment hervat. Heeft u interesse? Bel ons op 06-46610850 of mail met team Training en Ontwikkeling van RIBW Brabant.

Ervaringsdeskundigheid efficiënt en effectief inzetten 1