In de 6e lichting startte Gerwin Overvelde als Hoofddocent Howie the Harp Brabant. Zelf was hij ooit student van de tweede lichting bij Howie Brabant. Na het behalen van zijn diploma werkte hij enkele jaren bij RIBW Brabant als Trainer met ervaringsdeskundigheid. Waarom maakt hij nu de stap naar de functie van Hoofddocent? En hoe gaat het met de studenten in deze ‘rare’ tijden in voorjaar 2022 tijdens de Corona jaren? 

“In Tilburg startten we half november 2021 met alweer de zesde klas, ook wel lichting genoemd. Sinds oktober 2021 ben ik de rol van hoofddocent gaan vervullen. Zelf was ik student in de klas van de tweede lichting Howie the Harp bij RIBW Brabant. Na het behalen van mijn diploma werkte ik enkele jaren als Trainer met ervaringsdeskundigheid. En nu maak ik de stap naar Hoofddocent bij Howie the Harp in Tilburg. Waarom? Omdat ik al tijdens het volgen van Howie enthousiast was geworden over de kansen en kracht die Howie studenten geeft en over de meerwaarde van Howie-ervaringsdeskundigen. Elke lichting heeft weer een enorm diverse groep mensen met een unieke energie. Dat is hartstikke leuk en interessant om mee te werken. Als hoofddocent heb ik de kans om nog meer betrokken te zijn. Zo’n kans laat ik niet liggen!

Gelukkig konden we in de eerste weken van deze lichting fysiek les geven, al was dat met de nodige Corona maatregelen. Zo kon iedereen in de klas aan de opleiding wennen, maar vooral ook aan elkaar. Afgelopen winter hebben we een tijd volledig online lesgegeven. Zodra het kon kwamen we fysiek weer bij elkaar, maar vanwege de anderhalve meter-regel verspreid over twee lokalen. Coronamaatregelen, afstand houden, mondkapjes, wel of geen lockdown, wel of niet online lesgeven, dat was iedere dag wel hét gespreksonderwerp.

Ik hoor en zie studenten soms worstelen met alles rondom Corona. Ergens was het vooral al een geaccepteerd fenomeen. Nu staan we weer voor een nieuwe fase: veel minder corona-maatregelen, zo mogen we volgende week [eind februari 2022] weer met de hele klas in een lokaal zitten. Dat zal vast ook wennen zijn met zoveel mensen die geluid maken en bewegen. Ik kijk ook uit naar meer dynamiek tijdens lessen, een groepsproces waarbij je elkaar recht in de ogen aan kunt kijken. Fijn als iemand niet halverwege een gesprek wegvalt vanwege een slechte verbinding.
Voor sommigen zal het een uitdaging zijn, maar als we konden omgaan met de uitdagingen die de corona-maatregelen boden, kunnen we ook de nieuwe uitdagingen aan. Ik heb er zin in!”

Gerwin Overvelde, Hoofddocent Howie the Harp Brabant

Wil je, net zoals Gregor, de opleiding van Howie the Harp bij Howie Brabant volgen?

Dan nodigen we van harte uit voor een informatiebijeenkomst. We geven je uitgebreide informatie over de opleiding, beantwoorden al je vragen en vertellen je meer over onze selectieprocedure. De informatiebijeenkomsten organiseren we in het opleidingscentrum aan de  Zuiderkruisweg 1 Tilburg. De opleiding start 19 september 2024.

Elke maand organiseren we een informatiebijeenkomst op maandag. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door te bellen of mailen naar Karin Nievelstein of Esther Boonman Deibel. Als je dat fijn vindt mag je, na overleg, iemand meenemen naar de informatiebijeenkomst. Zien we je snel?

Karin Nievelstein

Telefoonnummer: 06 – 15562440
E-mail: [email protected]

Esther Boonman Deibel
Telefoonnummer: 06 – 20964765
E-mail: [email protected] 

Howie the Harp bij Howie Brabant