“Vaak voelde ik me aan mijn lot overgelaten. Hulpverleners begrepen mijn gevoel, gedachtegang en herstelproces niet. Ze verleenden wel goede hulp, maar toch miste ik dát beetje waarmee ze mij daadwerkelijk het gevoel hadden kunnen geven dat ze mij begrepen. Ik had erkenning nodig. Ik ben een ‘mensen-mens’ en help anderen graag met hun ontwikkeling en herstel. Dit doe ik nu in mijn werk. Ver voor Howie the Harp™ deed ik dat in mijn privéleven.

De opleiding tot professioneel ervaringsdeskundige heeft mij heel veel gebracht. Ik leerde reflecteren en kreeg daardoor meer inzicht in mezelf. Ik realiseerde me dat ik niet alleen sta in een herstelproces. Als voormalig cliënt kan ik naast iemand staan en een handreiking doen. Door ‘Howie’ leerde ik mijn kwetsbaarheden om te zetten naar een positieve professionaliteit, en om mijn kwetsbaarheden te zien en in te zetten als mijn kracht. Ook al zat ik al heel lang in de psychiatrie, ik heb er zoveel bijgeleerd óver de psychiatrie. Na het succesvol afronden van Howie heb ik nu een vast contract bij RIBW Brabant en werk ik in een wijkteam. Dit bevalt me echt heel goed.

Wat ik zou zeggen tegen iemand die erover nadenkt om te beginnen met de opleiding bij Howie the Harp™ bij RIBW Brabant? Neem de sprong en ga de uitdaging aan! Als je weet dat je ervaringsdeskundige wil worden, dan leer je bij Howie hoe je op een professionele manier je eigen ervaring in kan zetten bij iemands herstel zonder jezelf te verliezen. Het is een hele pittige maar een mooie opleiding met veel eyeopeners.”

Guillermina, ervaringsdeskundige bij RIBW Brabant