Wanneer individuele begeleiding door KREW?

-Als je (weer) een werkritme wilt opbouwen.
-Als je op zoek bent naar een (betaalde) baan.
-Als je wilt ontdekken welke richting het beste bij je past qua scholing en/of werk.
-Als je hulp wilt bij beroepskeuze en sollicitatie.
-Als op zoek bent naar vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant of ergens anders.
-Als je een WIA-, WAO- of Wajong-uitkering ontvangt, bieden wij in samenwerking met UVW de re-integratie trajecten ‘Werkfit maken’ en ‘Naar Werk’ aan.

Weer aan het werk met IPS

Als je graag (weer) aan het werk wilt en je zoekt bijvoorbeeld extra begeleiding om je werk goed te kunnen doen, dan is een traject Individuele Plaatsing en Steun (IPS) geschikt voor jou! IPS is een succesvolle re-integratiemethode om mensen met een psychische kwetsbaarheid te helpen bij het verkrijgen en behouden van betaald werk. De methode gaat uit van jouw wensen voor een baan en niet van wat een hulpverlener haalbaar vindt voor je. Je hoeft ook niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen, zoals een screening of verplichte training. Je gaat meteen aan de slag en doet zo ook meteen praktijkervaring op. Wil je meer weten over een IPS-traject? Lees meer over IPS of mail naar [email protected].

Werkervaring opdoen bij werkprojecten

Weinig werkervaring? Dan kun je onder begeleiding van een leer-werkcoach samen met andere deelnemers aan de slag in een van de werkprojecten van RIBW Brabant. Je kunt werkervaring opdoen op één van onze kantoorlocaties, in de horeca of in productvervaardiging, zoals houten meubels maken, foto’s drukken op canvas en designlampen maken.

Stages en leer-werkplekken

Het KREW-team heeft veel connecties met allerlei bedrijven en organisaties in de omgeving. Ze maken zich sterk om een stageplaats of leer-werkplek voor je te regelen. Uiteindelijk kun je bij allerlei bedrijven terechtkomen: in de horeca, bij een taxibedrijf, in een winkel… Er is veel mogelijk!

(Weer) een opleiding of training volgen?

Ook hebben onze leer-werkcoaches veel informatie over allerlei trainingen en opleidingen, zodat zij je gericht kunnen helpen met zoeken naar de juiste scholing. In deze oriëntatiefase ben je bezig met vragen als: welke richting wil je op? Is je CV op orde? Wil je werken, naar school of allebei?

Trainingen en cursussen

RIBW Brabant biedt verschillende trainingen en cursussen aan om je ervaringsdeskundigheid professioneel in te zetten en zo toe te werken naar een betaalde baan. Zo kun je bijvoorbeeld de opleiding Howie the Harp™ volgen en een professioneel ervaringsdeskundige worden! Bijvoorbeeld als je ervaringskennis hebt opgedaan, die je wilt inzetten om anderen te helpen en zo toe wilt werken naar een betaalde baan.  

Re-integratietrajecten

Misschien ben je langdurig ziek geweest en wil je graag weer aan het werk, maar weet je niet hoe. Of ben je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt en zoek je een baan die bij jouw situatie past. Om je weer aan het werk te helpen, biedt RIBW Brabant verschillende re-integratietrajecten aan, zoals ‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’. 

Contact of aanmelden

Wil je meer informatie over werken, dagbesteding of leren? Onze leer-werkcoaches helpen je graag verder!  

Wil je je aanmelden? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier.

 

 

 

Contact