“Ik ben 22 jaar oud en ik heb best een heftige jeugd gehad. Ik wil andere jongeren laten zien dat ze niet alleen zijn en dat de schaamte zoveel minder mag. We mogen elkaar daar meer in zien en steunen. Ik wil bij jongeren een beetje van het taboe weghalen en onderling voor meer verbinding zorgen.

De opleiding tot professioneel ervaringsdeskundige van Howie the Harp™ volg ik bij Howie Brabant. Howie heeft mij grote lessen geleerd. Ik heb ingezien dat ik zoveel meer in mijn macht heb dan dat ik zelf wist. En ik leerde inzien dat emoties belangrijk zijn en er mogen zijn. Iedereen  is wel eens een beetje bang en dat is ook ok. Door Howie weet ik dat gewoon jezelf zijn goed genoeg is.

Wat ik zou zeggen tegen iemand die erover nadenkt om te beginnen met de opleiding bij Howie the Harp™ bij RIBW Brabant? DOEN! Voor je persoonlijke ontwikkeling en omdat je zoveel hebt te geven en te delen met een ander. Het verhaal van medestudenten is zo waardevol. Iedereen is daarin uniek. Uiteindelijk zal je daar altijd iemand mee kunnen helpen en steunen.”

Maaike, stagiaire Howie Brabant bij RIBW Brabant