“Ik ben dol op koken en lekker eten. Bij Restaurant Waanzinnig voel ik me erg op mijn plek. Ik sta in de keuken, en help met het voorbereiden van gerechten. Groenten snijden bijvoorbeeld. Ik leer veel over ingrediënten en bereidingen. Zo heb ik hier paddenstoelenrisotto leren maken. Dat vond ik echt een gerecht voor exclusieve restaurants, en nu maak ik het soms gewoon thuis. Ik krijg al lang begeleiding van RIBW Brabant, zo ben ik ook bij Restaurant Waanzinnig terechtgekomen. In 2002 kreeg ik mijn eerste psychose. Ik weet niet alles meer van die periode, maar het was heel heftig. Ik heb een tijdje beschermd gewoond, via GGZ Breburg en RIBW Brabant. Maar dat was niks voor mij. Sinds ik op mezelf woon, de juiste medicatie krijg en ambulante begeleiding van RIBW Brabant, gaat het beter met mij, ben ik stabiel. In mijn eigen huisje voel ik me thuis. Ik heb zelfs een tuintje – op het zuiden – waar mijn eigen kruiden groeien!”

Ook werkervaring opdoen bij restaurant Waanzinnig?

Hier doe je ervaring op met allerlei restaurantwerkzaamheden. Gaandeweg kun je, als je dat wilt, steeds meer verantwoordelijkheid krijgen. Enne…wist je dat hier ook het lekkerste worstenbroodje van Brabant wordt gemaakt?

Missie, visie en kernwaarden 1